Apa ada pada Facebook??


salam semua...
aku nak tanya korang apa yang ada facebook(FB) sampai dah 1dunia menggilainya. pada entri yang lepas aku ada nyatakan jumlah pengguna FB adalah seramai 600 juta dan FB adalah laman sosial paling pemes buat masa sekarang. pada pandangan aku laman sosial lain pun tidak kurang hebat tetapi orang lebih suka kepada FB.kenapa ek??korang ada idea atau sebab x? kalau dinilai balikkan, myspace and tagged lagi menarik kot. macam myspace korang boleh ubah skin dan boleh masukkan lagu korang suka lagi. kalau tagged plak korang boleh main game macam korang main kat FB jadi apa lebih FB?
pada pandangan akulah FB ni merupakan laman sosial yang simple dan ringan jadi korang boleh melayarinya dengan pantas. itupun bergantung kepada line internet korang juga la. selain itu FB menggunakan term2 yang mudah dan hampir semua orang didunia ini memahaminya. FB juga mempunyai button yang mesra pengguna di mana korang mudah mengakses FB berbanding dengan yang lain.
ok lah cukup setakat ini sahaja cerita aku pada hari ini. kalau dipanjangkan jodoh berjumpa lagi kita.

0 comments:

Post a Comment

Iklan Nuffnang

Pengikut Blog Aku

Blog Link Exchange