Apakah rahsia kejayaan Secret Resepi










Secret Resepi merupakan kafe gaya hidup berantai telah pertama kali diperkenalkan pada tahun 1997. Secret Recipe telah berjaya membina jenama di Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, China, Filipina, Pakistan, Brunei dan Australia mengikut cakes, fusion food and distinctive service. maaf sekalian kerana aku tidak menyebut makanan itu dalam bahasa melayu takut korang xfaham plak.

Pengguna Facebook Malaysia Menghampiri 7 Juta

Kalau aku sebut semua orang di malaysia mengenali facebook. kalau aku kata kanak-kanak sekolah rendah pun dah pandai berfacebook. menurut satu kajian yg dilakukan oleh facebaker kanak2 berumur 11 tahun sudah pandai melayari facebook. menurut facebaker juga golongan yang paling ramai melayari facebook ialah di kalangan remaja yg berusia antara 18thn - 24 thn. golongan kedua yg terbesar melayari facebook ialah remaja berusia 25thn - 34 thn. gologan paling sedikit ialah golongan berusia emas iaitu di antara 55thn -65thn. hehe orang tua pandai berfacebook malu la jika ada di antara kita pandai berfacebook.

Pengguna Facebook Malaysia Menghampiri 7 Juta





Kalau aku sebut semua orang di malaysia mengenali facebook. kalau aku kata kanak-kanak sekolah rendah pun dah pandai berfacebook. aku rasa xsalah dan ini telah dibukti dengan beberapa kajian. menurut satu kajian yg dilakukan oleh facebaker kanak2 berumur 11 tahun sudah pandai melayari facebook. menurut facebaker juga golongan yang paling ramai melayari facebook ialah di kalangan remaja yg berusia antara 18thn - 24 thn. golongan kedua yg terbesar melayari facebook ialah remaja berusia 25thn - 34 thn. gologan paling sedikit ialah golongan berusia emas iaitu di antara 55thn -65thn. hehe orang tua pandai berfacebook malu la jika ada di antara kita pandai berfacebook.

Sebelum aku memanjangkan coretan aku ini elok rasanya aku menceritakan serba sedikit sejarah facebook. aku rasa setengah2 kalian sudah mengetahui sejarahnya.Facebook diluncurkan pertama kali pada tanggal 4 Februari 2004 oleh Mark Zuckerberg sebagai media untuk saling mengenal bagi para mahasiswa Harvard.

www.lelong.com.my vs www.mudah.com.my



melawan....




Salam sejahtera semua wahai pembaca blog aku. hari ini aku ingin berkongsi idea tentang pembelian secara atas talian atau pun secara online. memang sudah menjadi kebiasaan manusia ingin mendapatkan sesuatu dengan cara paling mudah sekali. bahkan kalau boleh nak makan pun ada orang tolong suapkan. hahahaha semua orang nak kan layanan seperti seorang raja sedangkan raja pun xmendapat layanan seperti itu. ok berbalik kepada topik aku pada hari ini. aku membawa isu tentang lelong.com vs mudah.com.my. kepada korang yg tak tahu apakah web ini biar aku story mory skit kat korang. ini pun berdasarkan pembacaan dan pengalaman aku la. kalau terdapat sebarang kesilapan harap dimaafkan.

Inikah Budaya Orang Kita??

Salam sejahtera semua..berjumpa lagi kita di arena penulisan blog. hari ini aku ingin mengutarakan tentang isu budaya kita sebagai orang timur. al maklum la nama orang timur kan tp jangan slh phm timur malaysia lak huhu...kang marah orang pantai timur kat aku. aku hanya ingin membicarakan tentang isu budaya orang timur kursusnya orang malaysia. bukan niat aku untuk membuka pekung di dada tp sekadar ingin mengajak para pembaca sekalian merenungi masalah ini bersama-sama. diharapkan selepas membaca coretan aku ini kalian yg terasa akan mengubah sikap. di sini aku berpesan kepada diri saya dan sekalian pembaca janganlah kita membuang sampah merata-rata. sila gunakan tong sampah.

Mengapa Malaysia Kekurangan Gula??



Selamat petang sekalian maaf kerana hari ini aku lambat mengupdate blog aku. bukan sebab apa dari pagi sampai petang aku agak sibuk sikit. al maklum la..aku dh start cuti tapi cuti sendiri la...tp bukan cuti2 Malaysia. kalau nak cuti2 Malaysia tunggu aku pergi sarawak bulan jun nanti la. kepada pembaca blog aku dari sarawak (penduduk bandar kuching dan sekitarnya) bolehlah bersabar menanti kehadiran aku ke sana. jumpa di sana.

Yang Mana Lebih Baik?















Tadi aku telah mendapat satu bungkusan yang mengandungi headphone dr abg skynet. untuk pengetahuan korang aku telah membeli satu set headphone wireless( tanpa wayar) dari lelong. seperti kita sedia maklum di lelong korang boleh membeli macam2. hatta sekecil2 barang seperti pen kilometrico dan juga sebesar2 barang seperti kereta. entri kali ini bukan aku nak cerita tentang lelong tu tapi nak menceritakan headphone wireless yg baru aku beli tu.

Lata Tembakah De Best Ones


Terletak sekitar 20 minit dari bandar Besut, ini adalah tujuh air terjun bertingkat yang indah Cascading dengan titik tertinggi mencapai 50 meter

Hutan Lipur Lata Tembakah atau Hutan Rekreasi Lata Tembakah yang dibangunkan pada tahun 1986 berada di Cadangan Hutan Simpan Pelagat di Besut. Yang berjarak sekitar 25km dari Seri Pekan Langkap atau 130 km dari Kuala Terengganu

Lata Tembakah adalah salah satu hutan rekreasi paling terkenal di Terengganu kerana ia merupakan rumah dari Tembakah terjun Lata terkenal dan merupakan satu-satunya hutan yang majoriti dan menumpukan oleh pohon Meranti dan Keruing.

Jumpa Dr Ikan di lata tembakah

Doktor ikan adalah spesies Garra rufa disebut dan berasal di kolam dekat dua bandar Turki kecil, dan Sivas Kangal. Mereka telah lama dikenali kerana kemampuan mereka untuk mengubati gejala keadaan kulit seperti psoriasis. Kangal Spa, yang terbesar dari dua, telah menjadi tujuan penyembuhan selama lebih dari 100 tahun dan sejak tahun 1988 telah menjadi pusat rawatan untuk pesakit psoriasis dari seluruh dunia. Mempengaruhi sekitar 2% dari orang di Inggeris, psoriasis adalah suatu keadaan kulit yang berulang yang menyebabkan pesakit untuk mengembangkan mengangkat bercak merah kulit tertutup oleh sisik keperakan - "plak psoriatis" - yang boleh sangat sakit atau gatal, penulis drama terkenal Dennis Potter berjuangdengan bentuk keadaan parah. Dr Pasukan Clayton, dermatolog perunding di Alder Hey Children's Hospital di Liverpool, juga bersetuju bahawa rawatan tersebut. "Aku sudah tahu dari beberapa pesakit yang mencuba rawatan itu," katanya

Di mana bumi Di pijak, Di situ langit Di junjung


Salam berjumpa lagi kita di entri aku terbaru aku. hari ini aku ingin menceritakan kejayaan aku di bumi serambi mekah ini (kelantan darul naim). sesungguhnya banyak kejayaan telah aku kecapi semenjak berada di negeri ini. aku berasa aku merupakan salah seorang insan yang bertuah didunia ini. Alhamdulillah aku ucapkan ke atas rahmat dari dari Maha Pencipta. sesungguhanya tanpa rahmat dan makfirat dari-Nya aku xkan berjaya.

Alhamdulillah...Akhirnya Aku Menang juga
















"tuah ayam nmpk dikaki, tuah manusia siapa yang tahu" kdg2 btol gak ckp org tua2 kan tuah aku sapa yg tahu hehe....hari ini aku telah dapat sekeping surat dr abg posmen. aku igt surat saman ke apa td. slps buka je aku terpandang logo F&N. nak je ku melompat mencapai matahari di langit bila membaca isu kandung surat tu. haha....aku telah memenangi satu contest yang dianjurkan oleh 100 PLUS.

sepetang di Pantai Cinta Berahi....PCB Kelantan












Jam di dinding menunjukkan 5.50 ptg..
tp kawan aku xsampai lg...janji 5.30...
ni la di katakan janji melayu...huhu
tp aku bangga menjadi anak melayu...
setelah dia sampai, kami merempit ke tempat
air paling best..iaitu kedai air nyiur...
dalam bahasa kedah...ayaq nyok...hehehe...

Tanah Air ku



seperti aku telah janji kepada kalian..
aku nak crite ttg kg aku kan..
kg aku trltk di utara tanah air.
kg aku sangat menarik kerana di sekelilingnya
penuh dengan sawah padi..
memang telah menjadi rutin aku zaman kecil2..
cari ikan semasa musim menuai..
ada satu crite ingin aku kongsikan
untuk entri kali ini...

Salam Perkenalan Kepada Semua


Hari ini bermula kehidupan ku...
sebagai penulis blog..
dulu2 aku pun pelik kenapa
ramai orang suka menulis blog..
sebelum aku meneruskan coretan ku..
lebih baik aku memperkenalkan diri ku dahulu..
tak kenal, maka tak cinta
aku di lahirkan di kuala lumpur...
pada tanggal 11 mac 1986..
setelah dilahirkan aku
di bawa membesar di kg padang...
mungkin tak semua orang tahu kan kg padang kat mana..
tapi jangan risau..aku akan cerita semua nya kepada kalian
dalam entri yang berikutnya..
nama di beri Mohd Yuzaidi tapi kalian boleh memanggil
aku Mr Zaidi atau Mr Zaid
aku mempunyai enam orang adik beradik..
seorang kakak dan 4 orang adik..
hehe ramai tak adik2 aku...
aku merupakan anak lelaki pertama dalam
keluarga aku..
maka menjadi tanggungjawab aku menjaga
keluarga ini..InsyaAllah ayah aku akan menjaga amanah mu ini..
eh...aku rasa kan tak abis la kalau aku nak cerita semua skali
pada salam perkenalan ku ini..
xpe la aku akan sambung pada entri yang berikut
kawan2 jangan risau ek...
pape pun aku mengucapkan jutaan terima kasih kepada
yang sudi meluangkan masa membaca coretanku ini..
sekian..
salam 1Malaysia...hehe








Iklan Nuffnang

Pengikut Blog Aku

Blog Link Exchange